Novembrová beseda v Bratislave

V utorok 15. novembra 2022 o 18:00 pozývame do Rómerovho domu v Bratislave na uvedenie debutovej knihy Mateja Rumanovského – Príbeh nekonečných koncov. Počas večera vystúpi aj hudobný hosť Jerguš Oravec. Ukážky z knihy prednesie Marek Rakús. Podujatie moderuje redaktorka knihy Miroslava Vallová.

O knihe:
Kde začína tento príbeh? V hotelovej izbe, v ktorej sa stretnú dvaja neznámi ľudia? V malom byte, kam prichádza Lars za svojou matkou? Alebo v zapľuvanej krčme, v ktorej Boris vábi ďalšiu z jeho, zdanlivo nepodstatných, známostí? Keď si nemôžeme byť istí jeho začiatkom, ako potom môžeme vedieť, kde presne a kedy naozaj skončí? A čo ak nie je o týchto postavách a udalostiach, ale je oveľa viac o bežnom človeku žijúcom svoj život? Mal to byť román o Larsovi, no nakoniec je to román pre Larsa. On sa stáva hlavným pozorovateľom, ale i príčinou všetkých udalostí a myšlienok, ktoré román tvoria a ktoré sa nakoniec zlievajú do jediného obrazu. Román o koncoch a začiatkoch, o začiatkoch a umení, o umení a ľudskom bytí.Román Príbeh nekonečných koncov je autorovou debutovou knihou.
Knihu ilustroval Juraj Oravec.
Vydalo vydavateľstvo Marenčin PT v roku 2022.

O autorovi:
Matej Rumanovský
(1994) píše poviedky, romány a blogy. Narodil sa v Trenčíne, žije a pracuje striedavo v Bratislave a v Podhradí. Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Viaceré poviedky publikoval v literárnom časopise Romboid, debutoval románom Príbeh nekonečných koncov. Je členom umeleckého zoskupenia Cult Creative.

O hudobnom hosťovi:
Jerguš Oravec
(1989) je gitarista, klavirista, spevák, textár, hudobný skladateľ a producent. Zároveň je frontmanom skupiny The Youniverse a aktuálne pôsobí aj v kapele Le Payaco. Vystupoval na festivaloch Sziget, Blues Alive Polsko/CZ, Pohoda, Grape, Colours of Ostrava a ďalších.

Podujatie z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia.

Pridaj komentár